Преди време километражът отказваше за много кратко, а днес отказа за постоянно. От къде да я подхващам? От къде идва сигналът са километража? Казаха ми от ABS-a, но той си е изправен, та вероятно някъде по пътя на сигнала има проблем. Ако може да кажете къде има възлови точки по тътя на сигнала, от които може да е причината.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Километражът отказа
Collapse
X
-
Ако дадеш подробности преди в какви случаи е отказвал, какво свети по колата, сега как отказа и т.н има по голяма вероятност да получиш съвет. Рискуваш в момента да получиш 962 варианта за решение, плод на мислене на глас.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
-
Отказвал е просто ей така, при тръгване от място, но като се увеличи скоростта се оправяше. Това се е случвало само 2-3 пъти, преди километражът да откаже тотално. Всички други агрегати и системи по колата си работят нормално, няма светкащи лампички. Сега преди да откаже, колата я бях оставил да загрява на място около 45 мин. с дръпната леко ръчна спирачка. Точно преди да я оставя така, колата измина на студен двигател 5 км. с работещ километраж. След загряването, видях, че километражът не работи и реших да я настъпя до 90-100км., та дано се оправи и наистина като се вдигна скоростта се оправи, но за кратко, след което пак отказ, този път за постоянно.Last edited by Vanco; d.m.y г., 11:45.
Comment
-
Видях тази темаhttp://www.alfaromeo-bg.com/forum/sh...ad.php?t=31992 и в схемата забелязах , че километражът е обозначен като "Е10", ако не се лъжа. След това видях схемата за ABS-a, където километражът също е отбелязан,като "Е10" и има ел.връзка с АBS-a в точка отбелязана с "А". Може ли някой да каже,проводникът от точка "А" с какъв цвят е?Last edited by Vanco; d.m.y г., 16:51.
Comment
-
Днес запалих колата с друг акумулатор и всичко се оправи
Вчера акумулатора ми падна в....... движение!!!! Ей тъй както си карам, всички всетлини намаляха, светнаха всички аварийни лампи и едвам се прибрах. Толкова години карам коли, а такова нещо не ми се е случвало, да ми падне акумулатора в движение с изправен алтернатор. Когато замериха акумулатора в сервиза всичко си е ОК, но защо не е зареждал в движение? Днес ще взимам зарядно да заредя акумулатора и ще се разбере окончателно от къде е проблема. За сега изводът е че при изтощен акумулатор първо спира километражът без никакви други индикации. Поне при мен така се получава.
Comment
-
Колеги филмът продължава. Както казах, сложих друг акумулатор. Мерих зареждането, всичко наред. Изминах 30км., загасих двигателя, запалих след 30 мин. и замерих дали зарежда. О, ужас, не зарежда...отново. Аварийни лампи не светят. А, дане забравя, километражът пак не работеше. Спешния въпрос е дали ако алтернаторът не работи, аварийната лампа на акумулатора ще свети? Моля помагайте, че филмът е хорър.
Comment
-
Крушката не е изгоряла,при палене светва и след това гасне. Утре ще проверя кабела от алтернатора, че само това не съм проверил. Един приятел ми подхвърли, че може диоди да са изгорели и затуй не зарежда и не дава индикации за повреда. Каквото и да е утре ще се разбере, то се видя, че без сервиз няма да се мине.
Comment
-
Аз само да попитам, километража ли не работи или скоростомера? Имам предвид цифрите въртят ли?
Естествено първо си реши по-сложния проблем с алтернатора.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Днес цялата картина, стана ясна. Повредено реле регулатор на алтернатора. То добре, че стана тая беля, че като вдигнали колата, единия маншон скъсан и карето останало без грес. Цялата работа, смяна на маншон, колекторни пръстени и реле регулатор- 160лв.бруто.
Изводът-при изгоряло регулаторче на алтернатора, аварийната лампа не свети, егати логиката в тая кола, разочарован съм. Затова наличието на волтметър в колата става задължително и това ще е следващата ми задачка.
Comment
Comment